IMG_5980

Hatzidakis på Fiskebaren

Vi har just leveret et første parti af Hatzidakis Winery “Santorini” til Fiskebaren i Kødbyen. De delikate retter med fisk, årstidens grønt og andet passer ‘som fod i hose’ med den sprøde, friske Assyrtiko hvidvin:

“Soft yellow colour with golden shades and delicate aromas of citrus, white flowers and minerality. Full and aromatic on the palate with an intensive mineral character.
Long aftertaste with a certain freshness coming from the crunching acidity of the wine, which is typical of the vineyards of Santorini. A versatile wine, matching seafood, oily fish e.g. salmon and shellfish, yellow cheese, chicken, pork and a variety of dishes, even tomato and asparagus.” (Hatzidakis Winery, on: “Santorini” (2014)

Siden vi sen 2012 hjemvendte Danmark for at etablere Oinofilia, var Fiskebaren een af de helt første restauranter vi besøgte. Det har lige siden været en af de steder i København, hvor vi håbede at de græske vine kunne blive nydt i fremtiden. Med fisk der roligt svømmer forbi og glimter fra akvarierne, det store fokus på at nyde alt godt fra havet, med duftene der kommer fra køkkenet… føler man sig lidt tættere på Middelhavet, og lava-øen Santorini, hvor vinen kommer fra.

Måske du møder Assyrtiko næste gang du spiser der?

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>