TW Agiorgitiko 12

Tetramythos Wines Agiorgitiko 2012

UGENS VINHIT #83 – Beaujolais på græsk

Anmeldelse af Rolf Madsen på Vinexpressen.dk:

“Græsk vin smager rædselsfuldt, når man vender hjem fra ferien – eller gør det? Ikke når det er godt lavet, og det er UGENS VINHIT, som man kunne kalde en beaujolais på Græsk!

Nu skal det ikke være nogen hemmelighed, at vine fra små ukendte områder har vores interesse. I denne uge har vi smagt på Tetramythos´ rødvin lavet på druen agoigitiko, der er så græsk, som noget kan være. Wine makeren er til gengæld uddannet i Australien, der er førende indenfor vinøs innovation. Og det fornemmes i her!

Vinen er lavet i 1000 meters højde – noget der er med til, at vinen beholder sin syrefriskhed flot. Der er tale om en økologisk vin fremstillet på naturligt gær og uden filtrering for at bibeholde så meget stofrigdom som muligt.

# 83 Tetramythos Agiorgitiko 2012. Friske røde bær i duft – hindbær og kirsebær. Meget ren og sund i frugten. Åben og beaujolais-agtig med vægt på frugt og blød garvesyre. En fremragende kombi af det gamle Grækenland og moderne wine making. Bravo…

Hvor: Oinofilia, der har specialiceret sig indenfor økologiske, biodynamiske produkter fra Grækenland
Hvor meget: 99 kroner.”

http://vinexpressen.dk/wordpress/ugens-vinhit-83-beaujolais-paa-graesk/

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>